Butiksrån och inbrott i Karlshamn

Ny blogg, för Karlshamn och Blekinge,
om Händelser
 om Butiksrån,
om Inbrott,
om Stölder,
om olaga intrång.

Veckans brott i Blekinge


2017-11-18 11:17, Rån, Karlshamn

Rån mot butik, Ronnebygatan.
Polis åker till Ronnebygatan med anledning av rån mot en butik. En gärningsman tilltvingar sig stöldgods genom att visa kniv mot en ensam personal. Ingen har kommit till fysisk skada och det är oklart om det fanns kunder i butiken under händelsen. Polis arbetar med att samla information från personalen på plats för att få en klarare bild av vad det är som har inträffat.
Det är oklart åt vilket håll gärningsmannen har lämnat.

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-18 04:17, Rån, Sölvesborg

Konfrontation vid inbrott i mack, Listervägen.
Väktare åker till en bensinmack på Listervägen i Mjällby med anledning av ett inbrottslarm. På plats konstateras en dörr vara uppbruten och då väktaren kliver ur sin bil och närmar sig byggnaden möts han av två gärningsmän som springer ut ur lokalen. Gärningsmännen slår sönder väktarbilen med hjälp av tillhygge och lämnar platsen i en bil. Väktaren är inte fysiskt skadad.
Platsen spärras av för teknisk undersökning. Stölden samt konfrontationen i kombination med skadegörelsen gör att händelsen initialt rubriceras som rån i motvärnsfallet.
Det är oklart vad som har stulits.
Uppdatering: Omkring 10-tiden är tekniker på plats och arbetar med bland annat spårsäkring.
Polisen är även intresserade av tips gällande personbilen som de misstänka lämnade platsen i. Har du gjort några iakttagelser vid bensinmacken runt 04:15 imorse? Vänligen ring polisen på 114 14.  

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-18 01:30, Stöld, försök, Karlshamn

Inbrottsförsök, Asarum.
Polis åker till Asarum med anledning av ett inbrottsförsök i en matbutik på Storgatan. Två personer skall ha setts springa från platsen, dessförinnan har de slitit loss plåt framför en glasdörr. Polis söker i området. Ingen har gripits.

Organisation

Polisen Blekinge



2017-11-15 03:42, Kontroll person/fordon, Karlskrona

Polis skickas till Trossö men anledning av höga smällar.
Uppringare berättar att de hört höra smällar på centrala Trossö. Polis skickas till platsen för kontroll men anträffar inte någon som kommit till skada eller några materiella skador. Det går ej heller att utröna vad som orsakat de höra smällarna.
Klockan 07:00 ringer en företagare på centrala Trossö och berättar att det är två hål i rutorna till deras företag. Platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning.

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-14 16:51, Stöld, Blekinge

Tips om iakttagen bil i samband med åldringsbott.
På flera platser Blekinge och Kalmar län, har det varit försök till  grova stölder i  bostäder hos äldre personer. Vid flera av brotten har det varit kvinnor som har varit gärningspersoner. Kvinnorna har berättat att de har kommit från Hemtjänsten eller Sjukvården eller har på något annat sätt lurat sig in. Inne i bostäderna har man tillgripit bland annat smycken.

Enligt tips kan kvinnorna färdas i en silvrig bil, sedanmodell, med utländska regesteringsskyltar. Polisen är angelägen om att få in tips och obsevationer gjorda på denna bil. Dessa kan tacksamt lämnas via Polisens växel 11414.

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-14 14:35, Stöld, Ronneby

Åldringsbrott, stöld., Backaryd.
En personal på ett äldreboende uppmärksammar två främmande kvinnor, som kommer ut från en lägenhet, och ser att dessa är på väg att lämna boendet.
De båda kvinnorna har även varit inne i en annan lägenhet där ett dörrlarm larmat. Det är oklart om kvinnorna varit inne i ytterligare lägenheter, och det är också oklart om något tillgripits.
Personalen kunde se hur de båda lämnade området i riktning in mot Ronneby.

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-14 13:26, Olaga intrång/hemfridsbrott, Ronneby

Eventuellt åldringsbrott, centrum.
En uppringare berättar att hennes 94-åriga mor nyss haft oönskat besök i hennes bostad i centrala Ronneby. En för modern okänd kvinna ska ha uppgett att hon kom från hemtjänsten och ville komma in. Övriga omständigheter är inledningsvis okända. Polis skickas till platsen för kontroll.

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-14 12:59, Olaga intrång/hemfridsbrott, Karlskrona

Kvinna utsatt för stöld alternativt hemfridsbrott i sitt hem, Jämjö.
En uppringare berättar att hans mor vid 10.00-tiden hade oönskat besök i sin lägenhet på Jämjö. Modern hade då plötsligt upptäckt en kvinna i hennes kök som vid konfrontation sade att hon erbjöd städning och hemtjänst. Strax därefter upptäcks även en annan kvinna i vardagsrummet. Båda ska också ha frågat efter vatten och försökt få henne att skriva på ett papper. Modern lyckas få ut båda kvinnorna ur lägenheten och det är okänt om någonting tillgripits. Polis skickas till platsen för kontroll.

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-13 16:30, Stöld, Blekinge

Information om åldringsbrott.
Information om åldringsbrott.

På flera platser i polisområde Syd har det varit försök till eller fullbordade grova stölder i bostäder hos äldre personer. Vid flera av brotten har det varit kvinnor som har varit gärningspersoner. Kvinnorna har berättat att de har kommit från Hemtjänsten eller Sjukvården eller har på något annat sätt lurat sig in. Inne i bostäderna har man tillgripit bland annat smycken.

Får man besök av personer som man inte känner igen och som man inte förväntar sig ska komma, ska man inte släppa in dem i bostaden.

Blir man utsatt för en hotfull situation ska man ringa Polisen på 112.

Organisation

Polisen Blekinge


2017-11-12 12:05, Stöld/inbrott, Karlshamn

Häradsvägen, Mörrum. Inbrott i villa.
Polis kallades till platsen med anledning av ett inbrott i en villa som ska ha inträffat under natten. Enligt uppgift ska okänd gärningsman/män har tagit sig in i villan via ett källarfönster. Inne i villan ska ska bland annat ett kassaskåp vara uppbrutet. Det är i nuläget okänt vad som är tillgripet.


Information som lämnas om pågående händelser är
preliminär och kan komma att ändras.

Organisation

Polisen Blekinge



2017-11-11 16:12, Stöld, Karlskrona

Stöld av båtmotorer, Långö.
En stöld konstateras vid en båtplats på Långöbadsvägen där någon på okänt sätt tillgripit minst tre båtmotorer. Polis skickas till platsen för kontroll.

Organisation

Polisen Blekinge

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Konstigt i Karlshamn